"The Big Bang Theory" läggs ner

Kommande säsong blir den sista

Det har hittills hunnit bli elva säsonger av den hyllade komediserien The Big Bang Theory, men nu återstår bara en säsong. Idag gick nämligen CBS, Warner Bros. Television och Chuck Lorre Productions, bolagen bakom serien, ut och meddelade att den kommande tolfte säsongen kommer bli seriens sista.

När The Big Bang Theory hade premiär 2007 så var det nog inte alla som trodde att serien skulle hålla på så länge som den nu har gjort; den slår andra klassiska komediserier som till exempel Vänner och Seinfeld som löpte över tio respektive nio säsonger. Den har också gjort seriens skådespelare till världsstjärnor och de fem ursprungliga huvudrollsinnehavarna har idag en lön på runt en miljon dollar per avsnitt.

Den tolfte säsongen har premiär den 24 september och i maj nästa år beräknas det sista avsnittet sändas, som av bolagen utlovas bli episkt.

Film- och serieslukande amatörskribent med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.