Trailer till "En komikers uppväxt"

Trailer till En komikers uppväxt

Jonas Gardells 70-talsskildring ska upp på vita duken.

För 27 år sedan kom det en miniserie baserad på Jonas Gardells bok En komikers uppväxt, men nu är det alltså dags för en långfilm baserad på samma bok.

Juha är en nationellt hyllad komiker. I hans utsålda föreställning En komikers uppväxt bjuder han kväll efter kväll publiken på de hemska och dråpliga historierna från sin egen uppväxt. En kväll blir han kontaktad av en av killarna från sin mellanstadieklass vilket får honom att återvända till Sävbyholm för att börja göra upp med sitt förflutna.

Rollen som vuxne Juha görs av Johan Rheborg och hans 13-årige version spelas av Loke Hellberg. I andra roller ser vi bland andra Jakob Eklund som Stefan (samma roll han faktiskt gjorde i miniserien), Fredrik Hallgren som Bengt, Ulla Skoog som gympafröken och Elisabet Xie som Jenny.

Jonas Gardell har själv skrivit manus till filmen och i regissörsstolen sitter Rojda Sekersöz.

En komikers uppväxt har biopremiär 11 oktober och det har nu kommit både en poster och en första trailer för filmen. Trailern finns på vår YouTube-kanal och kan beskådas nedan.

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln

    Aktuellt på bio

    Om 9 dagar har sista episoden i Star Wars-sagan premiär!

    Läs mer

    Senaste posters