Recension: Loki (säsong 1)

Marvelserien Loki tar oss med på äventyr i många världar och tidslinjer. En recension av första säsongen hittar du här.

Det är snart dags för säsong två av den populära Marvel-serien Loki — men vad handlar den om? Här är vår recension på seriens första säsong.

Handling

Efter att Loki (Hiddleston) flydde med tesserakten i Avengers: Endgame blev han tagen av TVA (Time Variance Authority) eftersom han har brutit mot tidslinjen, något som de arbetar med att förhindra. Väl där upptäcker han att de behöver hans hjälp — han ska hjälpa dem att fånga en avvikelse som gömmer sig för dem på olika platser i tiden.

Owen Wilson spelar Mobius, en av agenterna på Time Variance Authority.

Vid sin sida har han TVA-agenten Mobius (Wilson) som — till skillnad från sina kollegor — tror att Loki kan hjälpa dem att hitta den här avvikelsen. Allt eftersom tiden går verkar dock inte allt vara riktigt som de har trott...

Skådespelare

Tom Hiddleston spelar Loki Laufeyson, Owen Wilson som Mobius. M Mobius, Gugu Mbatha-Raw som Ravonna Renslayer, Sophia Di Martino spelar Sylvie Laufeydottir, Wunmi Mosaku som Hunter B-15 och Tara Strong gör rösten som klockan Miss Minutes.

På resan genom tiden lär Loki känna Sylvie, som han har mer gemensamt med än han trodde.

Något som verkligen gör att serien sticker ut är skådespelarna, som alla passar riktigt bra i sina roller och som gör allting trovärdigt. Serien har både allvar och humor och huvudrollerna passar så himla bra.

Omdöme

Det finns många Marvelserier där ute, men ingen av dem håller så här hög klass. Loki har sedan jag såg serien första gången blivit min favoritserie — och jag kan bara inte vänta tills fortsättningen kommer i oktober.

Sylvie är en av seriens höjdpunkter.

Säsong 2

Den andra säsongen av Loki har premiär på Disney+ den 6 oktober 2023.

Positivt

  •   Karaktärerna
  •   Storyn

Betyg

Loki får betyget 10 av 10.


Artikeln handlar om

Skrivet av
Robin Lagnetoft

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln