Trailer till 1917

Brådskande meddelandeservice under första världskriget.

Mitt under brinnande första världskrig får två soldater, Schofield (George MacKay) och Blake (Dean-Charles Chapman), i uppdrag att ta sig genom fiendeland och leverera ett meddelande för att stoppa en anfall som kommer att leda till att deras trupper, inklusive Blakes egen bror (Richard Madden), går i en fälla som kommer att resultera i tusentals döda.

För regin (plus manus tillsammans med Krysty Wilson-Cairns) står Sam Mendes som tidigare regisserat filmer som Jarhead samt de två senaste Bondfilmerna Skyfall och Spectre, och filmfotograf är den briljante Roger Deakins; tänk Blade Runner 2049, Skyfall och Sicario.

I övriga roller ser vi bland andra Benedict Cumberbatch, Colin Firth, Andrew Scott och Mark Strong.

Något svenskt premiärdatum finns inte än, men filmen har premiär i USA på juldagen i år och i mitten av januari i exempelvis Storbritannien och Tyskland, så vi kan väl hoppas att Filmstaden ger oss något liknande i Sverige.

Universal Pictures har nu publicerat en första trailer för filmen som kan beskådas nedan.


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln