Trailer till A Hidden Life

Terrence Malick är tillbaka med det verklighetsbaserade krigsdramat A Hidden Life.

Handling

Precis som hans klassiker Den tunna röda linjen — som var den filmen som "satte honom på kartan" — är A Hidden Life ett krigsdrama som är verklighetsbaserat. Här får vi följa en tysk soldat som vägrar inställa sig under andra världskriget. När han istället erbjöd sig att vara sjukvårdare i kriget blev han gripen och satt i fängelse.

I huvudrollerna syns August Diehl som soldaten Franz Jägerstätter och Valerie Pachner som hans fru Franziska. Kompositör är James Newton Howard, som tidigare skrivit musiken till en hel drös med filmer — däribland Fantastiska vidunder och var man hittar dem, King Kong, Skattkammarplaneten.

Ny filmfotograf

Malick har arbetat med den flerfaldigt Oscarsvinnande filmfotografen Emmanuel Lubezki (Children of Men, Birdman, The Revenant) sedan många år, men nu har kameramannen Jörg Widmer, som jobbat på alla de senaste filmerna med Malick, fått jobbet som filmfotograf.

Det ryktas om att Lubezki var upptagen att göra ett VR-projekt tillsammans med regissören Alejandro G. Iñárritu, och att det var därför han inte kom tillbaka till A Hidden Life.

Trailer

En trailer till A Hidden Life har nu lagts upp av Fox independent-bolag, Fox Searchlight, som ni kan se här nedan:

Jag är personligen inte helt överens med Malick vad gäller vidvinkeln han envisas med att trycka upp i folks ansikten sedan The Tree of Life, men berättelsen i filmen verkar riktigt fin.

Det är tydligt att Terrence Malick har lämnat den improviserade stilen — som drabbade både Song to Song och Knight of Cups — till förmån för en mer manusburen och "vanlig" film, vilket känns bra. Jag förstod aldrig meningen med hans nyare filmer.

Svensk biopremiär

Tyvärr har filmbolaget inte angett något svenskt premiärdatum för A Hidden Life ännu, utan det enda vi har att gå på är den har premiär i Tyskland den 30 januari 2020 — ett logiskt land för en första premiär. Framåt slutet av januari eller början av februari borde vi alltså kunna se filmen i Sverige.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln