Cillian Murphy klar för A Quiet Place 2

Vi återvänder till den dystopiska framtiden där stora monster jagar allt som låter i A Quiet Place Part II.

Få filmer förra året var så jobbiga att titta på som A Quiet Place — monsterfilmen med små barn i centrum, där varken vuxna eller barn går säkra om de råkar låta i skogen. Kort sagt gjorde filmen inga underverk för mitt personliga psykiska välmående — vill du veta mer kan du läsa min recension här.

När nu uppföljaren börjar närma sig har vi äntligen lite detaljer att rapportera om.

Scarecrow

Storstjärnan Cillian Murphy bekräftas nu ha huvudrollen tillsammans med både Emily Blunt och barnen från den första filmen, Millicent Simmonds och Noah Jupe.

Murphy är kanske mest känd för sina roller i zombieklassikern 28 dagar senare, gangsterserien Peaky Blinders, science fiction-thrillern Sunshine eller som Scarecrow i Batman Begins.

Samma regissör

Precis som den första filmen regisseras den av John Krasinski, som dessutom ensam står för manuset den här gången. Jag ser fram emot att de fortsätter utforska den dystopiska framtiden som Scott Beck och Bryan Woods fick till i den första filmen.

Om de vet vad som är bäst för dem själva ser de även till att få tillbaka kompositören Marco Beltrami, som gjorde ett utomordentligt bra jobb med första filmens musik — ofattbart intensivt.

Premiär

Filmens produktion påbörjas strax och premiären har i USA satts till den 15 maj 2020 — förhoppningsvis är Filmstaden hack i häl och ger oss en biopremiär runt det datumet även här i Sverige!


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln