Teaser till A Quiet Place 2

Snart får vi återigen besöka världen där monster jagar minsta ljud du gör. Här är en första teaser-trailer till kommande A Quiet Place Part II, uppföljaren till thrillersuccén A Quiet Place.

Få tyckte A Quiet Place var så jobbig som jag som småbarnsförälder, främst på grund av att barnen i familjen spelar en central roll, att filmskaparna faktiskt var modiga nog att låta barn dö, samt att mycket handlar om just föräldraskapet och att skydda sina barn.

Även om filmen i sig lämnade en del att önska rörande en del logiska luckor i handlingen var den utmärkt som en underhållande thriller, och när nyheten sedan kom om att det kommer en uppföljare från samma produktionsteam blev jag glatt överraskad.

Trailer

Den nya filmen, A Quiet Place Part II, har nu fått en första så kallad teaser-trailer, som ni kan se här nedanför:

Eftersom det är just en teaser-trailer visar den egentligen inte så mycket mer än att familjen beger sig iväg från hemmets trygga (?!) vrå med en karta i handen. Vart de är på väg och vad syftet är vet vi inte ännu, men den riktiga trailern släpps på nyårsdagen — alltså den 1 januari 2020 — och därefter vet vi mer.

Medverkande

Återigen spelas huvudrollerna i familjen av Emily Blunt, Millicent Simmonds och Noah Jupe, och nu är dessutom Cillian Murphy med i rollistan. Vilken roll han har vet vi inte ännu, men jag gillar honom starkt och ser fram emot att se honom i ytterligare en apokalyptisk thriller (ping 28 dagar senare).

John Krasinski sätter sig återigen i regissörstolen och har den här gången dessutom skrivit manuset på egen hand, och den danska filmfotografen Charlotte Bruus Christensen byts ut mot Polly Morgan, som bland annat filmat skräckfilmen Slumber.

Svensk premiär

A Quiet Place Part II förväntas börja visas på svenska biografer om ungefär tre månader, den 20 mars 2020.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln