Trailer till Ambulance

Actionregissören Michael Bay är tillbaka med fartfyllda explosioner — här är trailern till Ambulance.

Michael Bay har kanske inte gjort speciellt många bra filmer de senaste åren, men nog har han visat upp några guldglimtar i sin karriär. För min egen del ligger både The Rock och Armageddon mig varmt om hjärtat sedan jag först såg dem när jag var ung, trots att de rent objektivt kanske inte är så bra filmer.

Nu är han alltså tillbaka med Ambulance, som — om något — verkar vara precis en sådan film man kan förvänta sig från en regissör av hans kaliber.

Handling

Två bankrånare tar under flykten en skadad polis som gisslan i en kapad ambulans, och nu börjar en kamp mot hela Los Angeles poliskår.

Medverkande

I huvudrollerna som bankrånarna ser vi Jake Gyllenhaal och Yahya Abdul-Mateen II, och i biroll som ambulanssjukvårdare (i ambulansen de kapar) finns Eiza González. Filmen är som sagt regisserad av Michael Bay och Lorne Balfe har skrivit musiken. Den italienska filmfotografen Roberto De Angelis debuterar (!) dessutom med den här filmen.

Filmens manus baseras på den danska actionthrillern Ambulancen från 2005.

Trailer

Här kan ni se trailern till Ambulance:

Helt klart en maxad trailer, men frågan är om man kanske inte har sett hela filmen redan nu? Enligt källor visar den i stort sett bara scener från filmens första akt, vilket då betyder att det finns en hel del annat som händer i filmen.

Premiär

Ambulance har svensk biopremiär den 18 februari 2022.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln