Trailer till Aniara

Nobelpristagarens epos blir film.

1974 fick Harry Martinson Nobelpriset i litteratur, till stor del tack vara rymdeposet Aniara. Aniara kom ut 1956 och redan tre år senare gick den upp som en opera på Kungliga Operan i Stockholm. Nu är det dags för äventyret att bli film.

Långt in i framtiden startar rymdskeppet Aniara sin resa från jorden till Mars. Skeppet är ett av många som ska skeppa emigranter som flyr en jord skadad av miljöförstöring och kärnvapenkrig för ett bättre liv på Mars. Precis i början av resan träffas dock skeppet av rymdskrot och kommer ur kurs, och vi får följa besättningen och vad som händer med dem när de inser vad som har hänt.

Aniara har skrivits och regisserats av Pella Kågerman och Hugo Lilja och bland skådespelarna ser vi Emelie Jonsson, Arvin Kananian, Bianca Cruzeiro, Anneli Martini och Jennie Silfverhjelm.

Den första trailern till filmen har nu släppts och kan ses här nedan. Aniara har svensk biopremiär 1 februari 2019.


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln