Smakprov på Avatar 2

I jul fortsätter äventyret på Pandora, men innan dess kan du få ett smakprov på Avatar: The Way of Water — om du ser en annan film på bio.

Efter mer än ett decennium är det snart dags för uppföljaren till en av världens populäraste filmer genom tiderna: Avatar. Den nya filmen kommer att till stor del utspela sig i vattnet, och bland annat Zoë Saldaña — som spelar huvudrollen som karaktären Neytiri — har beskrivit det hon själv har fått se hittills som alldeles banbrytande.

För regissören och manusförfattaren James Cameron är filmer som utspelar sig i vatten ingenting nytt; faktum är att en av hans mest kända filmer utspelar sig just i vattnet, nämligen Avgrunden. Personligen tycker jag det ska bli riktigt intressant att få se vad de hittar på med den första uppföljaren, och vilka tekniska framsteg som har gjorts sedan 2009, då den första filmen släpptes.

Smakprov på Avatar 2

Det ryktas nu om att ett smakprov på Avatar: The Way of Water kommer att visas innan Doctor Strange in the Multiverse of Madness på IMAX-biografer.

Huruvida detta stämmer till 100 % går ju inte att svara på i dagsläget, men eftersom de första minutrarna av Tenet visades innan Star Wars: The Rise of Skywalker — om man såg den på just IMAX — är det inte helt otroligt att det här är sant.

Biopremiär

Doctor Strange in the Multiverse of Madness har biopremiär den 4 maj 2022, och vi hoppas så klart att ryktena om en förhandsvisning stämmer. Avatar: The Way of Water har därefter biopremiär den 14 december 2022.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln