Avatar 2 får officiell titel

Uppföljaren till världens mest intäktsbringande film någonsin närmar sig med stormsteg — nu är titeln bekräftad, och vi vet även premiärdatumet.

Efterlängtad uppföljare

När Avatar kom för snart 13 år sedan slog den snabbt rekord världen över med sin fascinerande 3D-upplevelse, och till slut blev den även den mest intäktsbringande filmen någonsin — den petade då ner Titanic, även den regisserad av James Cameron, från förstaplatsen.

Med storsatsningen Avengers: Endgame lyckades faktiskt Marvel att ta pokalen ett tag, men trots det ligger nu Avatar återigen på plats ett och är den film som har dragit in mest pengar genom tiderna. Disney äger dock både Avatar och alla Marvelfilmer, så egentligen äger de alla de översta platserna på topplistan.

Bekräftad titel

Efter flera år av rykten har nu titeln till uppföljaren bekräftats; titeln blir Avatar: The Way of Water, och sedan tidigare har det varit känt att filmen till stor del utspelar sig under vattnet.

Visats på CinemaCon

Under Disneys CinemaCon-mässa som pågått mellan 25 och 28 april visades för första gången material från Avatar: The Way of Water för "offentlig" publik. Skådespelarna själva har givetvis sett filmen och Zoë Saldaña, som spelar karaktären Neytiri i filmerna, är en av de som sagt att det ser makalöst bra ut.

Se trailern

Även om du inte kan se trailern till Avatar: The Way of Water på internet går det faktiskt att se den på bio — den visas nämligen innan Doctor Strange in the Multiverse of Madness på biograferna. Är du riktigt sugen på att se ett smakprov på den nya filmen från James Cameron kan det med andra ord vara värt att boka en biljett!

Biopremiär

Avatar: The Way of Water har svensk biopremiär den 14 december 2022.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln