Även Dune skjuts upp

I kölvattnet av den senarelagda premiären av "No Time To Die" får även "Dune" en senare premiär.

När det annonserades att No Time to Die inte alls skulle gå upp på bio nu i november utan skjuts upp till april nästa år så valde flera av de världens största biografkedjor att stänga ner helt, då de kände att de ändå inte hade något att visa.

Till följd av detta skjuts nu även Dune upp. I brist på salonger som skulle kunna visa filmen är det helt enkelt inte lönt att släppa den. Otroligt trist för oss som längtat efter filmen länge nog nu. Eller längtat efter kvalitéfilm på bio överlag. Tenet undantaget så har det ju inte släppts mycket alls det senaste halvåret.

Nya datum

Nytt planerat premiärdatum för Dune är numera 1 oktober 2021. Detta datum hade dock The Batman redan placerats på, vilket gjorde att den filmen också flyttades längre fram i kalendern. Våren 2022 är det nu tänkt att vi måste vänta på Läderlappens nästa film.

Mycket omkastningar i biopremiärsplanerandet som ni förstår! Och det här är knappast det sista som kommer ändras. Vi får väl se om till exempel Wonder Woman 1984 verkligen får sin redan uppskjutna premiär i december eller inte.


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln