Avengers: Endgame störst genom tiderna

Den senaste Marvel-filmen Avengers: Endgame har nu spelat in mest pengar av alla filmer någonsin.

Efter att Titanic med James Cameron bakom rodret seglade över den magiska gränsen om att spela in 2 miljarder dollar låg filmen om det förlista skeppet ohotad etta på internationella listan över de mest intäktsbringande filmerna.

Det dröjde ända till 2009, alltså 12 år efter att Titanic hade biopremiär, innan någon annan film skulle kunna utamana den — när samma Cameron släppte 3D-äventyret Avatar.

Ny etta på tronen

Men igår, den 21 juli, fick Titanic se sig besegrad efter att Avengers: Endgame nådde upp till samma summa, för att sedan passera förbi; Marvel-filmen har nu spelat in otroliga 2.79 miljarder dollar. Nästan tre tusen miljoner dollar, alltså. Helt otroligt.

Topplistan ser nu ut som följer:

  1. Avengers: Endgame med 2.79 miljarder dollar
  2. Avatar med 2.789 miljarder dollar
  3. Titanic med 2.187 miljarder dollar
  4. Star Wars: The Force Awakens med 2.068 miljarder dollar
  5. Avengers: Infinity War med 2.048 miljarder dollar

Grattis till Marvel, och Disney, för denna osannolika framgång — faktum är att det bara är Titanic som inte ägs av Disney på den här listan, efter att de köpt upp både Lucasfilm, Marvel, och nu senast Fox.

Nu återstår bara att se hur James Cameron kontrar med Avatar: The Way of Water, vars biopremiär är planerad till 2021. Oavsett vilket är det Disney som vinner den här tävlingen, eftersom även Avatar hör till Disney-familjen sedan en tid tillbaka.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln