På bio juldagen 2023

Vill du gå på bio på juldagen? Här samlar vi de största filmerna som går upp på bio under julsäsongen 2023.

Julen är den mysigaste högtiden av dem alla, och vad passar bättre som mys i vintermörkret än film på bio? Eftersom många är lediga över julhelgen är juldagen en av de mest populära dagarna att gå på bio, så här samlar vi de filmer du absolut inte får missa i jul.

På bio juldagen 2023

De här filmerna är de vi ser fram emot allra mest nu när juldagen närmar sig 2023.

2. Avatar: The Way of Water

Förra året kom uppföljaren till Avatar, och snabbt tog den sig in på box office-listan över filmerna som spelat in mest pengar någonsin. I jul har filmen nypremiär på bio med flera nya scener; se till att se den i 3D på IMAX. Åldersgränsen är likt tidigare 11 år.

Handling — Avatar: The Way of Water

Människorna återvänder till månen Pandora starkare än någonsin, fortsätter att strida mot Na'vi-folket som lever där sedan tidigare. Sedan sist har Neytiri och Jake bildat en familj tillsammans — och deras gamla fiende återvänder.

Trailer — Avatar: The Way of Water

1. Wonka

Vad kan vara juligare än Wonka, som är en julig historia som utspelar sig innan klassikern Kalle & Chokladfabriken? Här får du både sång, dans och jultema med Timothée Chalamet i huvudrollen, från regissören av Paddington-filmerna.

Handling — Wonka

Alla känner vi till Willy Wonka, den galna chokladmakaren som har en stor chokladfabrik i filmen Kalle & chokladfabriken. Men varifrån kommer Wonka själv, och hur kom det sig att han började sälja choklad från början? Det får vi veta i julens Wonka.

Trailer — Wonka


Alla svenska biopremiärer

Vill du veta fler biopremiärer och vilka filmer som har planerade släpp framöver? Ta då en titt i vår kalender — där hittar du alla biopremiärer i december 2023, eller varför inte biopremiärer i januari 2024 för att se vad mer som går nu efter jul?

Med vår biokalender håller du enkelt koll på alla svenska biopremiärer, varje månad, år och vecka.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln