På bio juldagen 2022

På bio juldagen 2022

Vill du gå på bio på juldagen? Här samlar vi de största filmerna som går upp på bio under julsäsongen 2022.

Julen är den mysigaste högtiden av dem alla, och vad passar bättre som mys i vintermörkret än film på bio? Eftersom många är lediga över julhelgen är juldagen en av de mest populära dagarna att gå på bio, så här samlar vi de filmer du absolut inte får missa i jul.

På bio juldagen 2022

De här filmerna är de vi ser fram emot allra mest nu när juldagen närmar sig 2022.

1. Avatar: The Way of Water

13 år efter den första filmen Avatar kommer äntligen uppföljaren Avatar: The Way of Water med biopremiär den 14 december 2022. Åldersgränsen är satt till 11 år.

Handling — Avatar: The Way of Water

Människorna återvänder till månen Pandora starkare än någonsin, fortsätter att strida mot Na'vi-folket som lever där sedan tidigare. Sedan sist har Neytiri och Jake bildat en familj tillsammans — och deras gamla fiende återvänder.

Trailer — Avatar: The Way of Water


2. Länge Leve Bonusfamiljen

Länge leve Bonusfamiljen är en svensk romantisk komedi regisserad av Felix Herngren med Vera Vitali och Erik Johansson i huvudrollerna med premiär den 2 december 2022.

Handling — Länge Leve Bonusfamiljen

Efter en otrohet "råkar" Lisa och Patrik skilja sig just när de lyckats lappa ihop sitt äktenskap, då Lisa glömt bort att hon lämnat in deras skilsmässopapper till tingsrätten. Patrik vägrar låta detta ske och bestämmer sig för att de ska gifta om sig istället.

Trailer — Länge Leve Bonusfamiljen


3. Mästerkatten 2

Den populära Mästerkatten från Shrek-filmerna är tillbaka med sin andra egna film, Mästerkatten 2, med premiär den 21 december 2022.

Handling — Mästerkatten 2

Efter sina äventyr har Mästerkatten blivit av med åtta av sina nio liv, och kämpar nu för att få tillbaka dem. Tillsammans med sin gamla fiende Kitty Mjuktass behöver han leta upp en önskestjärna — hans enda hopp att få tillbaka sina kattliv så att han kan fortsätta bekämpa brottslingar.

Trailer — Mästerkatten 2


4. Håkan Bråkan

Håkan Bråkan är en underhållande barnfilm som har biopremiär på juldagen, den 25 december 2022. Filmen är regisserad av Ted Kjellsson och i huvudrollerna ser vi Silas Strand som Håkan Bråkan och Yussra El Abdouni som barnvakten Amanda.

Handling — Håkan Bråkan

Håkan är fast med världens tråkigaste barnvakt och vill vara med i en dataspelstävling. Han bestämmer sig att rymma från barnvakten, vilket leder till att han stöter på en inbrottsliga. Lyckas han rädda grannarna från inbrott med sina spelkunskaper?

Trailer — Håkan Bråkan


5. UFO Sweden

Det här är något så ovanligt som en svensk science fiction-film. Regisserar gör Victor Danell och i huvudrollerna ser vi Inez Dahl Torhaug, Eva Melander och Jesper Barkselius. Filmen har svensk biopremiär på juldagen den 25 december och har en åldersgräns på 11 år.

Handling — UFO Sweden

Denise tar kontakt med den svenska UFO-föreningen UFO Sweden i hopp om att de kan hjälpa henne med ett fall som inte liknar något de sett tidigare.

Trailer — UFO Sweden


Alla svenska biopremiärer

Vill du veta fler biopremiärer och vilka filmer som har planerade släpp framöver? Ta då en titt i vår kalender — där hittar du alla biopremiärer i december 2022, eller varför inte biopremiärer i januari 2023 för att se vad mer som går nu efter jul?

Med vår biokalender håller du enkelt koll på alla svenska biopremiärer, varje månad, år och vecka.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln

    Aktuellt på bio

    Senaste trailers

    Senaste posters