På bio juldagen 2021

På bio juldagen 2021

Vill du gå på bio på juldagen? Här samlar vi de största filmerna som går upp på bio under julsäsongen 2021.

Julen är den mysigaste högtiden av dem alla, och vad passar bättre som mys i vintermörkret än film på bio? Eftersom många är lediga över julhelgen är juldagen en av de mest populära dagarna att gå på bio, så här samlar vi de filmer du absolut inte får missa i jul.

På bio juldagen

De här filmerna är de vi ser fram emot allra mest nu när juldagen närmar sig 2021.

1. Spider-Man: No Way Home

Superhjälten Spindelmannen har fått ett helt gäng filmer de senaste åren, men så spännande som det är nu har det aldrig varit förut — här får nämligen Peter Parker möta Spindelmannens fiender från flera olika gamla filmer samtidigt. Spider-Man: No Way Home finns att se på juldagen och är en av de filmer vi rekommenderar mest just nu!

Läs vår recension på Spider-Man: No Way Home!

2. Encanto

För barnfamiljen kan vi verkligen rekommendera Disney/Pixar-filmen Encanto, som blandar magi med en känslosam och barnvänlig berättelse om att stå upp för sig själv och den man egentligen är. Finns att se på bio samt på Disney+ från julafton.

3. Harry Potter

För alla oss som älskar Harry Potter-sagorna har Filmstaden börjat visa den första filmen, Harry Potter och de vises sten, på biografer runt om i landet. Ett fantastiskt initiativ och ett mycket bra sätt för oss att kunna visa barnen hur magiskt det är att se de här filmerna på bio som barn.

4. West Side Story

En av världens bästa regissörer — Steven Spielberg — är tillbaka med den storslagna musikalen West Side Story, som är den bästa musikalen som kommit på flera år! Gillar du musikaler är denna ett givet val på juldagen.

5. Matrix Resurrections

För alla som älskade originalfilmen Matrix från 1999 är det vid jul dags för biopremiären för The Matrix Resurrections, som på ett sätt börjar om den berömda historien från början — fast från ett helt annat perspektiv.

6. Sing 2

Uppföljaren till den roliga och upplyftande sångfilmen Sing går upp på bio lagom till jul i år, och här återvänder alla de karaktärer vi lärde oss tycka om i den första filmen. Sing 2 finns att se på bio på juldagen.

7. Tills solen går upp

Den omtyckta regissören Peter Dalle är tillbaka med Tills solen går upp, där vi ser både Helen Sjöholm, Mikael Persbrandt, Vanna Rosenberg och Peter Dalle själv i huvudrollerna. Filmen har biopremiär på juldagen.

8. Utvandrarna

Utvandrarna är en historisk drama som baserar sig på boken av Vilhelm Moberg från 1949. Filmen är regisserad av Red Noses och har Gustaf Skarsgård, Lisa Carlehed och Sofia Helin i huvudrollerna. Utvandrarna har biopremiär på juldagen.

Biopremiärer

Vill du veta fler biopremiärer och vilka filmer som har planerade släpp framöver? Ta då en titt i vår kalender — där hittar du alla biopremiärer i januari 2022, eller varför inte biopremiärer i december 2021 för att se vad mer som går nu till jul?


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln

    Aktuellt på bio

    Senaste trailers

    Senaste posters