Black Mirror återvänder

Den populära science fiction-serien Black Mirror kommer tillbaka med en ny säsong.

Black Mirror gjorde sig snabbt ett namn med sin provokativa och kritiska syn på en utarmad och asocial framtid, där berättelser som från början verkar normala nästan alltid spårar ur på ett eller annat sätt.

Interaktiv långfilm

Efter fyra framgångsrika säsonger släppte produktionsbolaget bakom serien den interaktiva långfilmen Black Mirror: Bandersnatch, där tittaren kunde göra huvudkaraktärens val direkt på TV:n

Även om filmen i sig inte uppskattades särskilt mycket är det ett intressant koncept att låta tittaren välja vilken väg historien ska ta — antagligen är det även ett utmärkt sätt att motverka piratkopiering, eftersom själva vitsen med filmerna då går förlorade.

Personligen är dock inte interaktivitet något som intresserar mig, då jag mest är ute efter berättelsen som filmskaparna vill berätta — vill jag ha något interaktivt spelar jag spel istället. Men det är jag!

Ny säsong

Den femte säsongen av Black Mirror har än så länge tre avsnitt bekräftade, varav två fått titlar än så länge; det första heter "Striking Vipers" och det andra "Smithereens".

Ingen beskrivning finns för något av avsnitten ännu, så det finns inte så mycket att gå på. Som tur är var den fjärde säsongen av serien både välgjord och spännande, så det ska bli kul att se vad de knåpat ihop den här gången.

Premiär i juni

Den femte och senaste säsongen av Black Mirror finns att streama på Netflix från och med den 5 juni 2019. Om det tillkommer fler avsnitt ju närmre releasedatum vi kommer återstår att se — annars blir detta den kortaste säsongen hittills.

Den femte juni får vi svaret!


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln