Kompositör klar till Black Widow

Musiken till den kommande Marvel-filmen om Black Widow kommer att skrivas av den framgångsrika kompositören Alexandre Desplat.

Bakom storfilmer som The Shape of Water, Valerian and the City of a Thousand Planets, Isle of Dogs, The Grand Budapest Hotel samt avslutningen i Harry Potter-serien, Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 2 och Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 1, ligger en av Hollywoods mest populära kompositörer just nu — fransmannen Alexandre Desplat.

Även om han har skrivit mest musik till mer romantiska filmer som filmer om magi, komedier eller äventyrsfilmer har han också skrivit musik till renodlade thrillers som Argo och Zero Dark Thirty.

Black Widow

Djupdykningen i Marvel-universumet fortsätter efter Avengers: Endgame, nu med fokus på karaktären Black Widow som spelas av Scarlett Johansson, som besöker sina rötter i Ryssland och tar med sin familj på ett helt eget uppdrag.

Övriga familjemedlemmar spelas av Rachel Weisz (The Favourite), David Harbour (Stranger Things) och Florence Pugh (Midsommar).

Utöver dem regisseras filmen av den australiensiska kvinnliga regissören Cate Shortland, som tidigare gjort kidnappningsthrillern Berlin Syndrome, och tillsammans med Alexandre Desplat tvivlar jag inte på att de två kan få den här filmen att bli riktigt spännande och stämningsfull.

Premiär i Sverige

Black Widow har svensk biopremiär den 1 maj 2020, så det är "bara" 107 dagar kvar.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln