Bekräftat: Blade Runner 2099 kommer till Amazon

Äventyret med replikanterna fortsätter i den kommande Amazon-serien Blade Runner 2099.

Det var få som trodde att en uppföljare till den klassiska sci-fi/noir-deckaren Blade Runner skulle bli bra, men Denis Villeneuve visade att det definitivt fanns material att gräva vidare i med Blade Runner 2049 — en film som briljerade på många sätt och som blev en modern klassiker.

Blade Runner-serie

Uppföljarens framgångar har nu lett till att Amazon Studios beställt en serie i live action-format (ej animerad, alltså) som har fått projektnamnet Blade Runner 2099; med andra ord utspelar den sig 50 år efter händelserna i den senaste filmen.

Huruvida det faktiskt kommer bli bra återstår så klart att se, men samma studio har precis lanserat sitt senaste storprojekt på Amazon Prime Video — serien som spinner vidare på sagorna från Tolkien, nämligen Sagan om Ringen: Maktens ringar — och man kan lugnt säga att de lyckats leverera vad gäller produktionskvalitet.

Gör de samma sak med Blade Runner-materialet nu tror åtminstone jag att vi kommer ha en riktigt intressant serie att se fram emot.

Premiär

Just nu är det så klart alldeles för tidigt att säga något premiärdatum för den nya serien, men det ryktas om att den kommer ha premiär under 2024.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln