Sevärda virusfilmer

Om du inte har fått nog av virus i den verkliga världen så finns det gott om filmer där virus spelar en huvudroll.

Det kan inte ha undgått någon att vi är mitt upp i en pandemi. Har du tröttnat på pratet om corona i nyheterna och vill ha lite variation i form av andra virus? Då finns det tack och lov mycket att välja på i filmens värld.

Nedan följer några av de bättre filmer där virus spelar en stor roll, helt utan inbördes ordning.

World War Z

Brad Pitt spelar en före detta FN-utredare som hamnar mitt i en pandemi som förvandlar alla som smittas till galna och snabba zombies. Han ger sig ut för att försöka hitta källan till viruset, och förhoppningsvis även ett botemedel, innan hela världens befolkning har smittats och det är för sent.

Outbreak - I farozonen

En apa är källan till ett dödligt virus som sprids i en liten stad i USA och man måste så klart snarast hitta ett botemedel för det. En galen militär vill dock använda viruset som ett vapen och motarbetar samtidigt framtagandet av ett botemedel. Stark rollista med bland andra Dustin Hoffman, Rene Russo och Morgan Freeman.

28 dagar senare

Efter att ha legat i koma vaknar Cillian Murphy upp till en värld helt förstörd av ett virus. Även här har viruset förvandlat människorna till zombier vilket gör det svårare för överlevarna att fortsätta vara just överlevare. Följdes upp av en lika bra 28 veckor senare.

Contagion

Känd för en ganska så hemsk dödsscen med Gwyneth Paltrow tidigt i filmen. Kanske den mest realistiska virusfilmen. Inga zombier. Följer arbetet med att spåra viruset och ta fram ett botemedel genom samarbete mellan myndigheter. Ungefär så som man önskar att det gick till i dagens läge.

Hotet

Baserad på en bok av Michael Crichton. Ett gäng vetenskapsmän undersöker vad som dödat nästan alla i en stad i New Mexico efter att en satellit kraschat i staden och smittat människorna med någonting från rymden.

I Am Legend

Ännu en gång har ett virus kraftigt decimerat mänskligheten. Ett virus framtaget för att bota cancer visade sig tydligen ha en bieffekt. Will Smith knatar omkring i ett öde New York och försöker dels överleva, dels ta fram ett botemedel.

Kommentera gärna nedan om du har någon annan virusfavorit som vi inte tog upp.


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln