Carrie Fisher i Episode IX

Lucasfilm avslöjar rollbesättningen till nästa Star Wars-film.

Ganska snart efter att chocken lagt sig efter Carrie Fishers tragiska bortgång så gick Lucasfilm ut och meddelade att hon varken skulle ersättas eller datoranimeras in i nästa del av sagan.

När nu pressmeddelandet kom om vilka skådespelare som ska vara med i nästa del så fanns till mångas förvåning Fishers namn med. Lucasfilm har nämligen kommit överens med hennes familj om att få använda oanvänt material från Star Wars: The Force Awakens för att få med henne i filmen. Återstår att se hur resultat blir av detta.

Andra skådespelare?

Övriga skådespelare som återkommer är (mindre förvånande) bland andra Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o och Domhnall Gleeson.

Nya i gänget är Naomi Ackie, Richard E. Grant och Keri Russell, även om det fortfarande är okänt vilka roller de ska spela. De får även sällskap av några Star Wars-veteraner i form av Anthony Daniels (C-3PO), Mark Hamill (Luke Skywalker) och Billy Dee Williams som efter 36 år är tillbaka på vita duken som Lando Calrissian.

Övriga inblandade?

Tillbaka för att regissera är J.J. Abrams som även skrivit manus tillsammans med Chris Terrio. Dessutom är John Williams tillbaka för att komponera musiken till vad han har sagt blir hans sista Star Wars-film.

Star Wars: The Rise of Skywalker har planerad biopremiär i december 2019 och inspelningarna ska börja 1 augusti i år.

Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln