Trailer och poster till Cats

Stjärnmusikalen med samma namn blir nu till film — här är första trailern till kommande Cats.

Musikalen "CATS" är en av världens mest framgångsrika musikaler, och har sedan dess premiär 1981 spelats över 9000 gånger världen över. Broadway-uppsättningen vann inte mindre än sju Tony awards, vilket är musikalvärldens motsvarighet till Oscars.

Filmatiseringar av musikalen har faktiskt gjorts tidigare, men då var det ingen större budget bakom, och filmen gick därför aldrig upp på bio utan gick istället direkt till DVD.

När Universal nu satsar allt de har verkar det bli andra bullar, och kanske något musikalen förtjänar.

Många stjärnor

Den nya filmatiseringen av Cats kryllar av stjärnor — här ser vi Jennifer Hudson i rollen som Grizabella, Taylor Swift som Bombalurina, Idris Elba som Macavity, Ian McKellen som teaterkatten Gus, Dame Judi Dench som Deuteronomy, James Corden som Bustopher Jones och Rebel Wilson som Jennyanydots för att nämna några.

Även bakom kameran lyser stjärnorna starkt; Andrew Lloyd Webber står för musiken, Tom Hooper regisserar och Christopher Ross sätter ljus och filmar.

Trailer

Från Universal Studios kommer nu den första riktiga trailern till Cats, som går att se här nedanför:

Produktionen ser minst sagt påkostad ut, och bara musiken är så pass bra som den förtjänar kan det bli en riktigt bra film av detta. Att se människor som katter är lite förvirrande för min hjärna, men det ordnar sig nog... Får man hoppas!

Svensk biopremiär

De flesta andra länder verkar få njuta av musikalfilmen redan till jul, runt den 20 december 2019. Vi svenskar får dock vänta en stund innan vi får se Cats — biopremiären i Sverige är nämligen framflyttad till den 24 januari 2020.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln