Bonusavsnitt av Chernobyl -podden

Dyk djupare i kärnkraftsolyckor med hjälp av podden "The Chernobyl Podcast", som HBO producerar som komplement till sin succéserien Chernobyl.

Även om HBO-serien Chernobyl på egen hand är en makalöst bra serie kryddades framgången lite extra genom att de dessutom producerade en podcast där man pratade om seriens fem respektive avsnitt så snart de hade visats på HBO.

Nu har ett bonusavsnitt publicerats, där seriens skapare och manusförfattare Craig Mazin gästas av huvudrollsinnehavaren som nästan bär hela serien på egen hand; Jared Harris (The Terror, The Crown). Tillsammans diskuterar de hur aktuell serien är trots att katastrofen inträffade för över 30 år sedan, och vad det var som egentligen ledde till seriens stora framgångar.

Det går att lyssna på avsnittet på YouTube:

Även om jag själv lyssnar via Apples "Podcasts"-app går det utmärkt att lyssna på YouTube — det enda problemet jag har är att man inte kan stänga appen och fortfarande ha ljud i hörlurarna om man använder sin telefon.

Visas på HBO

Chernobyl är en miniserie om fem avsnitt, som började visas på HBO under sommaren 2019. Serien fick mycket publicitet för sin vågade och äkta tolkning av kärnkraftsolyckan som tagit tusentals liv.

Totalt består serien av fem avsnitt, som alla är ungefär en timme långa.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln