Designated Survivor fortsätter

Den populära serien Designated Survivor lades ner under protester, och nu finns en ny säsong att se — hos en ny aktör.

I det amerikanska kabinettet finns en säkerhetsfunktion som kallas för "designated survivor", vilket alltså betyder ungefär utsedd överlevare. Den utsedda personen agerar som president i de fall som ersättarna innan honom (som vicepresidenten) också avlider eller inte kan arbeta.

Serien Designated Survivor handlar om just det — att Kiefer Sutherland är en utsedd överlevare samtidigt som ett attentat leder till att alla förutom honom i kabinettet avlider, och därefter blir ledare för USA utan att ha någon som helst erfarenhet av den typen av ledarskap.

Jag följde serien, men när den sedan lades ner under 2017 gav jag upp hoppet att se den igen. Att produktionsbolagen lägger ner serier som faktiskt är ganska omtyckta är inte ovanligt, så det är bara att acceptera och gå vidare.

Fortsätter på Netflix

Här om dagen fick jag dock höra från min Filmbladet-kollega Björn att han skulle se på just Designated Survivor — och inte på gamla avsnitt, utan på nya. Han förklarade då att serien, efter att ha lagts ner av Disney/ABC, plockades upp igen av Netflix som beställde en tredje säsong.

Om du vill se en underhållande actionserie med bland annat Kiefer Sutherland, Natascha McElhone, Maggie Q och Italia Ricci är det alltså bara att hoppa in på Netflix och börja titta direkt.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln