Disney flyttar premiärer från 2020

Succébolaget Disney flyttar på flera filmpremiärer, däribland actionkomedin Free Guy.

På grund av utebliven biljettförsäljning har Disney beslutat att flytta fram premiärdatumen för både Free Guy, som hade en planerad premiär den 11 december 2020, och Döden på Nilen som var planerad en vecka senare, den 18 december.

Ingen av filmerna har fått några nya premiärdatum ännu, men förväntas iallafall att börja visas på biograferna under det första kvartalet 2021.

Streaming?

Ärligt talat känner jag att båda dessa filmer skulle passa utmärkt på Disneys nya streamingtjänst Disney+, och förstår inte riktigt varför de tycker att det är så viktigt att filmerna faktiskt går upp på biograferna.

Huruvida de ändrar sig och släpper filmerna för streaming återstår att se, men de skulle också kunna göra så som de gjorde med Mulan som du kunde börja titta på i förtid för 30 dollar, vilket är ungefär 300 svenska kronor.

En film kvar

Den enda storfilmen som ligger kvar på det planerade premiärdatumet under december 2020 är nu Wonder Woman 1984, som går upp på biograferna den 25 december — om den inte också flyttas, så klart.

Om Warner Bros vågar ha kvar den som planerad premiär återstår att se när vi närmar oss biografernas julsäsong i december.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln