Disney till Sverige i sommar

Tidigare lansering i vissa delar av Europa.

Idag tillkännagav Disney hur deras kommande lansering av Disney+ i Europa ser ut. Sedan tidigare har endast Nederländerna haft tillgång Disneys streamingtjänst, men nu ska det till slut bli ändring på det.

Det har sedan tidigare varit känt att Disney+ ska lanseras i ett fåtal europeiska länder den sista mars. Den lanseringen har nu tidigarelagts en vecka och därmed kommer Storbritannien, Irland, Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien, Österrike och Schweiz att komma åt tjänsten från och med 24 mars i år.

Sverige då?

Dessvärre dröjer det ytterligare lite längre innan vi i Sverige officiellt kan prenumerera på Disney+. Något exakt datum ges inte heller, utan det som är sagt nu är att Norden, samt Belgien och Portugal, får tillgång till Disney+ sommaren 2020.

Det är tillräckligt vagt för att kunna betyda allt mellan maj och augusti, så vi får helt enkelt fortsätta vänta och se, men nu vet vi åtminstone att vi här uppe i kalla Norden inte är helt bortglömda.

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Artikeln har en kommentar:

  1. Fredrik Lagnetoft
    Fredrik Lagnetoft4 februari 2020

    Hoppas verkligen Disney+ kommer till Sverige snart, många filmer har försvunnit från andra tjänster och det vore skönt att kunna ha alla barnfilmer på ett och samma ställe. Lite märkligt dock att ett så pass stort bolag som Disney inte kan kommunicera specifika datum för samtliga länder de kommer lansera tjänsten i.

Kommentera den här artikeln