Biljetterna släppta till Dumbo

Nu kan du köpa biljetter till nästa äventyr från Tim Burton — den första i raden av årets återkomster från Disney.

Ingen har väl lyckats missa att Disneys allra mest omtyckta klassiker är på väg tillbaka som spelfilmer. Först fick vi Djungelboken och Christoffer Robin & Nalle Puh, som nu följs upp med Dumbo, Lejonkungen och Aladdin.

Därefter kommer ännu fler, som exempelvis Snövit, Den lilla sjöjungfrun, Svärdet i stenen och Lilo & Stitch.

Man undrar ju dock om studion börjar få slut på idéer eller vad det egentligen handlar om; jag kan ta en reboot här eller där, men när hela sortimentet återlanseras känns det mest konstigt. Eller girigt, nästan.

Biljetter till Dumbo

Men strunt samma! Artikeln handlar inte om det, utan om att man nu kan köpa biljetter till årets första Disney-reboot — Dumbo!

I huvudrollerna ser vi Colin Farrell, Nico Parker (dotter till Thandiwe Newton), Eva Green, Michael Keaton och Danny DeVito.

Musiken är (som vanligt när det gäller Tim Burton) skriven av Danny Elfman och filmad av Ben Davis. Faktum är att filmen ser otroligt snygg ut av trailern att döma, även om det är just det yttre jag oftast imponeras av vad gäller Burton. Förhoppningsvis finns det en del kvalitéer under ytan också.

Biljetterna hittar ni hos Filmstaden, eller hos er lokala biograf.

Premiärdatum

Dumbo har svensk biopremiär den 29 mars 2019.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln