En första titt på nya Dumbo

Tim Burton regisserar när Disney-klassikern Dumbo väcks till liv efter 77 år.

Så var det återigen dags för en Disney-klassiker återkomma i "live action"-upplaga — först fick vi Djungelboken, tätt följd av Skönheten och odjuret, och nu är det alltså dags för Dumbo.

I regissörstolen sitter Tim Burton, och i huvudrollerna ser vi Eva Green, Colin Farrell, Michael Keaton samt Nico Parker — och om ni undrar var ni sett Parker förut så är svaret ingenstans, däremot ser hon exakt ut som sin mamma, Thandiwe Newton.

Bitter

Tyvärr vet jag inte om jag håller med i valet om regissör — har Tim Burton egentligen gjort en enda bra film sedan Big Fish kom 2003? Dessutom har Burton med sig sin favoritkompositör Danny Elfman, som... inte heller gjort något bra de senaste 20 åren.

Men vem vet, kanske är det nu det händer?

Trailer till Dumbo

Disney ger oss nu ett smakprov som går att titta på nedan.

Utan att jag själv förstår varför satt jag med rysningar över hela armarna när den var slut. Vad det var frågan om vet jag inte ännu, men kanske är det så att det här blir en bra film...

Hur som helst ser det — visuellt alltså — riktigt, riktigt bra ut.

Biopremiär 2019

Den svenska biopremiären för Dumbo är planerad till 29 mars 2019.

Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln