Debicki klar för The Crown

Succéserien om det brittiska kungahuset, The Crown, förstärks med ytterligare talang — Elizabeth Debicki.

Den moderna historien kring det brittiska kungahuset porträtteras med hög detaljrikedom i TV-serien The Crown, och framför allt har serien lyckats hitta riktigt bra skådespelare som lyckas axla de stora rollerna.

Vi har bland annat fått se både Claire Foy, Olivia Colman och Imelda Staunton — alla i rollen som drottning Elizabeth fast i olika åldrar — samt Vanessa Kirby och Helena Bonham Carter som prinsessan Margaret, Jonathan Pryce som prins Philip och John Lithgow som Winston Churchill.

Prinsessan Diana

Nu utökas alltså den imponerande skådespelarensemblen med Elizabeth Debicki, som ska spela rollen som prinsessan Diana i serien. Med tanke på vilken tung historia det i slutändan visade sig bli kan det bli en riktigt intressant roll för Debicki att tolka.

Prinsessan av Wales, som egentligen hette Diana Frances, avled tragiskt i en bilolycka i Paris 1997 när hon och hennes livvakter försökte ta sig ifrån paparazzis — något som fick hela kungahuset och den brittiska presskåren att fundera över kungligheternas rampljus.

Stora roller

Debicki har nyligen varit med i flera populära roller i både filmer och serier, däribland storsuccén Widows, miniserien The Night Manager och Guardians of the Galaxy Vol. 2. Närmast framöver är hon aktuell i science fiction-thrillern Tenet, en roll hon fick skriven till sig personligen av Christopher Nolan, enbart för sin rollprestation i just Widows.

Tenet har premiär om 9 dagar, den 26 augusti 2020, och den femte säsongen av The Crown — som Debicki alltså kommer att vara med i — förväntas sändas först under hösten 2021.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln