Filmfotograf död vid inspelning

Filmfotografen Halyna Hutchins har avlidit efter en olycka under en filminspelning i New Mexico.

Olycka under inspelningen

När Alec Baldwin, huvudrollsinnehavaren på inspelningen i den kommande westernfilmen Rust, avfyrade en vapenattrapp sköts ändå något från attrappen som träffade Halyna Hutchins — som sedan tragiskt avled av sina skador.

Händelsen inträffade igår, den 21 oktober 2021, i Albuquerque i New Mexico och inspelningen av filmen stoppades omedelbart. Polis undersöker inspelningsplatsen och även om inga misstankar riktas mot Baldwin behöver händelsen utredas så att man förstår hur olyckan kunde inträffa.

Inte första gången

Det här är tyvärr inte första gången en vapenatrapp som används för filminspelning har tagit en persons liv; huvudrollsinnehavaren Brandon Lee avled på samma sätt under inspelningen av The Crow.

Det som hände i det fallet är dock känt; olyckan berodde på att de som hanterat vapnet missat att en låtsaskula låg kvar i vapnet när man sedan avfyrade blanka skott — som, trots att de saknar kulor, ändå innebär en avfyrning i pistolen. Det berodde alltså på slarv och okunskap hos de tekniker som på filminspelningen hanterade vapenattrapperna.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln