Filmstaden stänger igen

Efter att ha stängt ner under sommaren öppnade Filmstaden upp sina biografer i juni — men nu stänger de igen.

Den största biografkedjan i Sverige, Filmstaden, stänger ner sina biografer. Anledningen är givetvis att coronaviruset har börjat spridas i allt högre takt i samhället, vilket har lett till att Regeringen kraftigt har begränsat antalet personer som får vistas tillsammans från 300 ända ner till 8.

Efter ett par dagars betänketid har nu Filmstaden meddelat att de kommer att stänga ner i fyra veckor — till att börja med. Biografkedjan skriver på sin hemsida:

Med anledning av den rådande utvecklingen vill vi därmed informera dig om att Filmstadens biografer kommer att hålla stängt under den aviserade perioden, 24 november till 22 december 2020.

Den 23 december öppnar Filmstaden upp igen, men under tiden håller faktiskt biograferna Grand Sveavägen och Victoria öppet — dessa drivs nämligen av Svenska Bio och inte av Filmstaden.

Premiärerna får vänta

Det fanns många planerade biopremiärer under de kommande månaderna, där framför allt skräckkomedin Freaky, Happiest Season, Mank från David Fincher samt Saint Maud var filmer jag såg fram emot.

Ni vet väl att ni hittar alla svenska biopremiärer i vår kalender? Om du inte redan har spanat in den borde du göra det idag — när biograferna öppnar igen den 23 december är det fritt fram.

Inte bara dåligt

Att biograferna stänger är dock inte enbart dåliga nyheter för oss filmälskare; faktum är att det innebär att många filmer släpps som hyrfilmer eller på streamingtjänster istället för att gå upp på biograferna, och då får vi chansen att se dem hemifrån.

Vilka filmer ser du fram emot?


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln