Trailer till Foundation

Årets kanske bästa science fiction-serie är snart här — ta en första titt på Foundation.

Vi som gillar science fiction är verkligen bortskämda just nu; det finns mängder av filmer och serier att titta på som släppts nyligen, och vi har dessutom en höst med både storfilmen Dune och serien Foundation.

Handling

Serien baseras på böckerna som Isaac Asimov skrivit i sin Foundation-serie ("Stiftelsen" på svenska), bland annat Stiftelsen, Preludium till stiftelsen och Hari Seldon och stiftelsen. Böckerna utspelar sig i en avlägsen framtid där människan har gjort stora teknologiska framsteg och koloniserat universum, men även glömt bort sitt ursprung.

Trailer

Den första trailern till Foundation kan du se här:

Det ser onekligen ut som ett riktigt påkostat science fiction-äventyr som Apple har ordnat till sin egen streamingtjänst. Den första säsongen består av 10 avsnitt.

Medverkande

I huvudrollerna ser vi både Jared Harris (Chernobyl), Lee Pace (Halt and Catch Fire), Lou Llobell (Voyagers) och finska Laura Birn (Helene).

Premiär

Foundation har premiär på Apple TV+ den 24 september 2021, då de första två avsnitten släpps. Därefter kommer det nya avsnitt en gång per vecka.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln