Långa avsnitt i sista säsongen av Game of Thrones

Inför den sista säsongen av Game of Thrones har det ryktats om att avsnitten kommer vara lika långa som filmer — nu har vi svaret.

HBO har släppt information om avsnitten i den åttonde säsongen av succéserien Game of Thrones, som bekräftar ryktena som florerat om att säsongen kommer ha längre avsnitt än vanligt.

Avsnitt i säsong 8

Avsnitten är följande:

Avsnitt  Premiärdatum Längd
 1 Söndag 14 april  54 minuter
 2  Söndag 21 april  58 minuter
 3 Söndag 28 april 1 timme, 22 minuter
 4 Söndag 5 maj 1 timme, 18 minuter
5 Söndag 12 maj  1 timme, 20 minuter
 6 Söndag 19 maj  1 timme, 20 minuter

Det sista avsnittet sänds alltså den 19 maj 2019, och är 1 timme och 20 minuter långt. Det är dock inte säsongens längsta, som ni ser i tabellen; den titeln tar det tredje avsnittet. Är det bara jag som blir nyfiken på hur intensivt det avsnittet kommer vara, när det får vara längst?

Långa avsnitt hittills

I tidigare säsonger har de längre avsnitten varit "The Dragon and the Wolf" (finalen i säsong 7) på 1 timme och 19 minuter och "Beyond the Wall" (det sjätte avsnittet i säsong 7) på 1 timme och 11 minuter

Hur som helst, nu är det verkligen inte långt kvar till premiären av den åttonde och sista säsongen av Game of Thrones den 14 april 2019.

Jag håller (nästan) andan!


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln