Nu får Göteborg en IMAX-biograf

Sedan IMAX-salongen i Filmstaden Scandinavia öppnade har det varit Sveriges enda kommersiella IMAX-salong — fram till nu.

Ni vet biografen Cosmonova på Naturhistoriska muséet? Det är Sveriges första IMAX-biograf, men tyvärr visar de inte vanliga filmer utan bara dokumentärer och faktafilmer på sin enorma, kupolformade bioduk.

När Filmstaden Scandinavia sedan lanserades i Mall of Scandinavia 2015 fick Sverige äntligen en kommersiell IMAX-biograf som visade vanliga filmer — däribland Dunkirk, Ad Astra och Avengers: Endgame.

Ny IMAX-salong i Göteborg

I förra veckan påbörjades ombyggnationen av biografen Filmstaden Bergakungen. Det är salong 2 som med 214 platser kommer göra Bergakungen till Sveriges andra kommersiella IMAX-biograf.

Arbetet kommer nu att pågå i några månader, så att salongen står redo att ta emot IMAX-gäster i början av nästa år — sen är det fritt fram att njuta av film i ett bild- och ljudformat som slår det mesta på fingrarna.

Öppnar 2020

I början av nästa år beräknas IMAX-salongen på Filmstaden Bergskungen stå redo att ta emot besökare.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln