Trailer till Guns Akimbo

Här är första trailern till actionkomedin Guns Akimbo.

I över två år har internet undrat varför Daniel Radcliffe stod i morgonrock, tofflor och vapen i ett läckt foto från en filminspelning — och nu vet vi; för att överleva dagen behöver han ta lagen — och tydligen pistoler — i sina egna händer.

I vad som närmast verkar kunna liknas med den svenska kultfilmen Kung Fury får vi se Miles (Radcliffe) hamna mitt i live-spelet "Skizm" med pistoler fastnitade i händerna, utan kläder och utan viljan att egentligen vara med i spelet överhuvudtaget. Hans första motståndare är Nix (Samara Weaving), som råkar vara en av de bästa i spelet.

Udda roller

Efter de enorma framgångarna i Harry Potter-filmerna har Daniel Radcliffe utan tvekan varit den skådespelare från det gänget som tagit mest udda roller. Ett exempel är den döda kroppen som råkar kunna hacka ved, skjuta raketer ur rumpan och sjunga på ledmotivet från Jurassic Park i Swiss Army Man, och även om Guns Akimbo inte verkar riktigt lika urspårad verkar den vara något utöver det vanliga.

Det är så klart inte alla som bjuder på sig själva på det här sättet, eller ens får betalt för att göra det, men jag gillar verkligen att Radcliffe tar de här rollerna och låter udda filmer få både publicitet och publik.

Medverkande

Utöver Daniel Radcliffe ser vi som sagt Samara Weaving, som nyligen haft huvudrollen i skräckkomedin Ready or Not och The Babysitter samt bland annat Rhys Darby som uteliggare och Ned Dennehy som filmens skurk.

Filmen är regisserad och skriven av den före detta VFX-artisten Jason Lei Howden, som tidigare regisserat och skrivit den någorlunda framgångsrika actionkomedin Deathgasm. Musiken är skriven av Enis Rotthoff och för bakom ljus och kamera står fotografen Stefan Ciupek.

Trailer

Trots att filmen visades på Torontos internationella filmfestival redan i september 2019 har det inte funnits någon trailer att titta på förrän nu — och ni kan som vanligt se den här nedanför.

Klischéerna haglar verkligen i trailern, men i det här fallet är det ju precis det som är meningen. Jag tycker faktiskt det ser ganska bra och påkostat ut, så förhoppningsvis kan det här bli en riktigt underhållande och fartfylld film att se på bio under våren!

Svensk biopremiär

Något premiärdatum finns tyvärr inte ännu för svenska biografer, men eftersom filmen börjar spelas i USA den 28 februari 2020 finns det kanske en chans att vi i Sverige kan få se den under mars månad.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln