Filmen om Han Solo är färdiginspelad - här är titeln

Efter succén med Rogue One är det starkt fokus på nästa antologifilm i Star Wars-universumet — den fristående filmen om Han Solo.

Sedan Disney köpte rättigheterna till Star Wars har studion tryckt ut förvånansvärt bra filmer i ett rasande tempo; först ut var Star Wars: The Force Awakens år 2015, följd av Rogue One år 2016 samt Star Wars: The Last Jedi nu i december 2017.

Av dessa är det Rogue One som ingår i den separata antologiserien, som ger Star Wars-karaktärerna dedikerade berättelser.

Sparkade regissörer

Plötsligt meddelades av Disney att den populära regissörduon Phil Lord och Christopher Miller (Lego-filmen och 21 Jump Street) fick sparken, för att sedan ersättas av den Oscarsvinnande regissören Ron Howard som tidigare gjort storfilmer som Apollo 13 och A Beautiful Mind.

Efter detta har även Colin Trevorrow — som gjort indiekomedin Safety Not Guaranteed, vilken följdes upp av storfilmen Jurassic World — fått sparken som regissör för Star Wars: The Rise of Skywalker och ersatts av J.J. Abrams, som regisserade den första reboot-filmen Star Wars: The Force Awakens.

Detta tyder på att Disney har en ganska strikt idé om hur de vill att filmerna ska vara, och lever du inte upp till de krav de ställer på dig som regissör — då ryker du.

Färdiginspelad

Efter att Ron Howard tagit över rodret behövde filmteamet ägna ett par månader åt att spela in nytt material, för att föra filmen i den riktning studion önskade. Dessa inspelningar är nu över, och det är därför Howard idag avslöjar vad filmen ska heta.

Titeln på Han Solo-filmen

Howard la idag ut en film på Twitter där han meddelar titeln på filmen — kort och gott "Solo" i samma stil som Rogue One-titeln, komplett med underrubriken "A Star Wars Story".

Solo: A Star Wars Story har premiär 25 maj 2018.

Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln