Trailer till Häxorna

Den klassiska sagan av Roald Dahl kommer i ny tappning med Anne Hathaway — här är första titten på Roald Dahls Häxorna.

Den amerikanska regissören Robert Zemeckis har gjort enorma kassasuccéer genom sina år som filmregissör, främst kanske Forrest Gump, Contact och Tillbaka till framtiden-serien. Nu är han tillbaka med en modern variant av Roald Dahl-boken med samma namn; Roald Dahls Häxorna.

Medverkande

I huvudrollerna ser vi Anne Hathaway, Octavia Spencer och Stanley Tucci, samt bland annat Chris Rock och Kristin Chenoweth i biroller.

Musiken är som vanligt skriven av den stundtals fantastiska kompositören Alan Silvestri, och bakom kameran hittar vi Don Burgess — båda två är namn som Zemeckis har arbetat med på i stort sett alla sina stora filmer.

Trailer

Den första trailern till Roald Dahls Häxorna kan ni se här:

Det är inte första gången man gör film av boken från Roald Dahl — även 1990 års Häxor med Anjelica Huston i huvudrollen var en framgång.

Premiär

Den amerikanska premiären för Roald Dahls Häxorna är planerad till den 22 oktober 2020, men här i Europa verkar vi få vänta till december; det enda premiärdatumet som just nu är klart är Nederländerna, där filmen börjar visas den 16 december 2020.

När den kommer till Sverige är alltså fortfarande för tidigt för att säga, men allra tidigast oktober och annars — mer realistiskt — framåt december.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln