HBO Max blir bara Max i maj

Två väldigt olika streamingtjänster blir (typ) en, och nu vet vi lite mer om planerna för Sverige.

Igår skickade Warner Bros. Discovery ut ett pressmeddelande med information om den kommande Max-lanseringen. Och visst fick vi några svar, men en del frågor kvarstår fortfarande.

Vad?

Utan att gå in på detaljer om dåliga företagsbeslut (förutom antagligen ekonomiskt, vilket verkar vara det enda som har betydelse nu för tiden) så är det kortfattat så att företagen Warner Bros. och Discovery har slagit sina påsar ihop, vilket i förlängningen nu betyder att deras respektive streamingtjänster HBO Max och Discovery+ går samma öde till mötes. Namnet på den nya tjänsten blir kort och gott Max.

På Discovery+ hemsida går dock att läsa att "Max och discovery+ tjänsten är separata streaming tjänster" samt att "discovery+ kommer fortfarande att fortsätta som en fristående tjänst.".

När?

Den nya tjänsten Max har redan funnits i flera månader i USA och Latinamerika, men när det skulle vara Europas och Sveriges tur har varit höjt i dunkel. Nu står det däremot klart att Max lanseras i vårt avlånga land den 21 maj 2024.

Pris?

Max kommer att ha tre olika abonnemang; Baspaket med reklam, Standardpaket samt ett Premiumpaket. Dessutom kan man även skaffa deras Sporttillägg som kan kopplas till vilket som helst av abonnemangen. Några priser har dock inte avslöjats än utan kommer tillkännages under de kommande veckorna.

Något många har undrat är om de som hoppade på HBO Max erbjudande om 50% rabatt livet ut när det lanserades skulle få ha kvar det mycket fördelaktiga erbjudandet vid förvandlingen till Max. Så verkar tack och lov vara fallet. På HBO Max Facebooksida samt på Instagram svarar de att "Har du registrerat dig för HBO Max med kampanjrabatt livet ut får du behålla din rabatt (50% rabatt på det då gällande priset) så länge ditt abonnemang hålls aktivt och du följer kampanjvillkoren.".

Nu lär dock priserna höjas i och med lanseringen av Max, men halva priset på vilket pris det nu blir är ändå halva priset.

Kvarstående frågetecken?

Även om en del frågetecken rätades ut så återstår en del frågor. Vad kommer de olika abonnemangen att kosta? Hur länge kommer Discovery+ finnas kvar separat? Vad händer om man idag redan prenumererar på båda tjänsterna? Vilket Max-abonnemang flyttas befintliga HBO Max-kunder över till?

Som det ser ut just nu får vi helt enkelt vänta på fler svar.


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln