Recension: I Feel Pretty

Det är inte bara Amy Schumer som har huvudvärk på grund av den romantiska komedin I Feel Pretty.

Hollywood har spottat ur sig ytterligare en komedi om människors yttre — och lyckas kanske varken bättre eller sämre än tidigare försök.

Handling

Renee (Schumer) lever sitt liv utan att göra för mycket väsen av sig, och har fått vänta med kärleken för att hon helt enkelt inte är fin nog. När hon sedan slår i huvudet får hon för sig att hon är vackrast i världen, och börjar därför leva ut sitt liv som att allt kretsar kring henne.

Manus och regi

Filmen är skriven och regisserad av Abby Kohn och Marc Silverstein, duon som tidigare skrivit Never Been Kissed, Dumpa honom! och superfloppen Valentine's Day. Det här är deras första film de regisserar tillsammans, och det märks tyvärr; filmen tappar tempo både här och där, vilket faktiskt är direkt underkänt i en komedi.

Eftersom filmen handlar om just hur fel ytlighet är blir filmens andra halva väldigt märklig, där Renee fryser ut sina förra kompisar för att de är just för fula — och hela filmens sensmoral kastas ut genom fönstret.

Skådespelare

Jag gillar faktiskt Amy Schumer ibland, och i början av den här filmen tycker jag hon är spot on. Hon är ganska rolig och har bra timing — det är snarare lite senare, när manuset kräver att hennes karaktär blir helt okarismatisk, som det inte håller längre. Torrt är bara förnamnet.

I övriga roller syns exempelvis Michelle Williams som modeikonen Avery LeClaire och Tom Hopper som kärleksintresset Grant. Ingen av dem tillför speciellt mycket, men Williams är direkt dålig — en väldigt konstig tolkning som bara förstör filmen ytterligare varje gång hon är med.

Omdöme

Det är synd att I Feel Pretty hamnar i precis samma träsk som alla andra romantiska komedier som försöker sig på det här ämnet; dubbelmoralen skiner igenom fullständigt, och trots att filmen i början är ganska underhållande har man bara en bitter eftersmak kvar när eftertexterna rullar.

Betyg

I Feel Pretty får betyget 3 av 10.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln