Idag slås HBO Max och Discovery ihop till Max

Max satsar på att bredda utbudet när toppserier och storfilmer blandas med svenska realityserier och sport i världsklass.

Nästan prick ett år efter att Max lanserades i USA så har det till slut blivit Sveriges tur. Efter att företagen Warner Bros. och Discovery har slagit sina påsar ihop ska nu deras respektive streamingtjänster - HBO Max och Discovery+ - gå samma öde till mötes. Idag välkomnar vi den nya streamingtjänsten Max.

HBO Max + Discovery+ = sant

Enkelt förklarat slås som sagt streamingtjänsterna HBO Max och Discovery+ idag samman. Det som händer är att HBO Max omvandlas till Max, med bibehållet innehåll men också utökat med allt innehåll från Discovery+, bland annat mängder med svenska serier. Sammanlagt mer än dubbelt så mycket innehåll jämfört med HBO Max idag.

Däremot kommer Discovery+ fortsatt finnas kvar som en separat streamingtjänst. Är du enbart Discovery+-abonnent och inte vill ta del av före detta HBO Max innehåll kan du välja att bara vara kvar hos Discovery+.

Det kan tyckas orättvist att Discovery+-kunder inte behöver betala ett högre pris för att få tillgång till HBO Max-innehåll som de kanske inte vill ha medan HBO Max-kunder inte har nåt val utan kommer få ett högre pris för det utökade innehållet som trillar in från Discovery+ vare sig man är intresserad av det eller inte, men det är helt enkelt så det ser ut idag.

Abonnemang

Max kommer att ha tre olika grundabonnemang; Basic med reklam, Standard samt Premium. Dessutom kan man även skaffa tillägget Sport som kan kopplas till vilket som helst av grundabonnemangen.

Basic med reklam

 • 89 kr/mån
 • Streama på 2 enheter samtidigt
 • HD-upplösning

Standard

 • 129 kr/mån
 • Streama på 2 enheter samtidigt
 • HD-upplösning
 • Upp till 30 nedladdningar för att titta offline

Premium

 • 169 kr/mån
 • Streama på 4 enheter samtidigt
 • HD- eller 4K-upplösning samt Dolby Atmos-ljud
 • Upp till 100 nedladdningar för att titta offline

Sport

 • 260 kr/mån
 • Streama sport på 2 enheter samtidigt
 • Kräver valfritt grundabonnemang

Befintliga kunder

Som befintlig HBO Max-abonnent behöver du egentligen inte göra något alls, förutom att ladda ner den nya Max-appen. All abonnemangsinformation samt profiler och historik förs över från HBO Max till Max. Tidigare kunder förs automatiskt över till ett Max Standard-abonnemang. En smärre försämring kan tyckas, då man inte längre kan titta på serier och filmer i 4K-upplösning.

Har du sedan tidigare 50% rabatt livet ut kommer du få ha kvar det mycket fördelaktiga erbjudandet vid förvandlingen till Max, så länge du håller abonnemanget aktivt och fortsätter följa villkoren för erbjudandet. Det betyder dessvärre att om du till exempel uppgraderar till Premium så förlorar du halva priset.

Nu höjs visserligen priserna i och med lanseringen av Max, men halva priset på ett högre pris är fortfarande halva priset.

Kvarstående frågetecken

Vi vet numera det mesta om sammanslagningen, men ett fåtal saker är fortfarande lite oklara. Hur länge kommer till exempel Discovery+ finnas kvar som en separat tjänst? Själva poängen var väl att tjänsterna skulle slås ihop, så finns Discovery+ kvar separat under en övergångsperiod eller i många år?

Och exakt hur man som kund ska agera om man idag har båda tjänsterna finns inget riktigt tydligt svar på. Det verkar vara upp till var och en att bestämma om man antingen vill behålla båda eller säga upp det ena (eller båda) av abonnemangen. Någon smidig lösning för att slå ihop abonnemangen verkar inte finnas.


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

  Kommentera den här artikeln