James Bond 25 får en titel

Agent 007 återkommer till vita duken i april.

Att den tjugofemte Bondfilmen är på gång är ingen hemlighet, men då vi tidigare inte har haft någon titel på filmen så har den kort och gott kallats Bond 25. Nu har dock titeln avslöjats, och det blir No Time to Die.

Bond är inte längre i aktiv tjänst och lever livet på Jamaica. När hans gamle CIA-kompis Felix Leiter dyker upp och behöver hjälp så är dock pensionen över. Tanken är att de två ska rädda en kidnappad forskare, men det leder in Bond på spåret efter en mystisk skurk beväpnad med farlig ny teknologi.

Daniel Craig återvänder i rollen som världens minst hemliga agent, James Bond. Det blir Craigs femte, och troligtvis sista, Bondfilm efter Casino Royale (2006), Quantum of Solace (2008), Skyfall (2012) och Spectre (2015).

Återvänder gör även Ralph Fiennes som M, Ben Whishaw som Q, Naomie Harris som Moneypenny, Jeffrey Wright som Felix Leiter, Léa Seydoux som Madeleine Swann samt Christoph Waltz som superskurken Blofeld.

Vi får också se lite nya ansikten, som Ana de Armas (Blade Runner 2049), Billy Magnussen (Game Night) och Oscarsvinnaren Rami Malek (Bohemian Rhapsody).

Regisserar gör Cary Joji Fukunaga som tidigare regisserat bland annat krigsdramat Beasts of No Nation och flertalet avsnitt av True Detective. Filmfotograf är ingen mindre än svenske Linus Sandgren som 2017 vann en Oscar för La La Land.

No Time to Die har planerad svensk biopremiär 8 april 2020.


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln