J.J. Abrams regisserar Star Wars igen

Star Wars Episod IX har fått en ny regissör

Efter att det nyligen meddelades att Colin Trevorrow fått lämna uppdraget att regissera den ännu odöpta Episod IX i Star Wars-sagan så har det surrats om vem som skulle få ta över uppdraget. Nu vet vi att det blir ingen mindre än J.J. Abrams. Disney meddelade alltså idag att stjärnregissören är tillbaka, och även kommer att skriva manus tillsammans med Chris Terrio.

Abrams skrev (tillsammans med Lawrence Kasdan och Michael Arndt) och regisserade 2015 års Star Wars: The Force Awakens. Den sjunde delen i sagan togs emot mer än väl av både fans och kritiker. Han är även exekutiv producent för årets kommande Star Wars: The Last Jedi. Det är inte för inte som det redan vattnas lite i munnen när man tänker på vad hans tidigare alster kan båda för den nionde delen.

Vi får dock vänta lite. Star Wars: The Rise of Skywalker har planerad premiär 20 december 2019.

Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln