Jojo Rabbit vinner publikpris på TIFF

Tidig framgång för nya filmen från Taika Waititi — den inte helt verklighetsbaserade komedin Jojo Rabbit.

Filmfestivalen i Toronto, vars engelska namn Toronto International Film Festival förkortas "TIFF", är nu över. På festivalen, som pågick mellan den 5 och 15 september 2019, visades mängder av filmer, varav en av de mest populära filmerna i år var komedin Jojo Rabbit.

Nu står det dessutom klart att filmen även vinner publikpriset på TIFF, som formellt heter People's Choice Awards.

Tidigare vinnare

Eftersom publikpriset kan vara en ganska bra indikator på vilka filmer som faktiskt publiken gillar — och inte bara kritiker — tänkte jag att det skulle vara intressant att backa bandet och titta på vilka filmer som vunnit priset närliggande år.

Vinnarna ser ni här:

  • 2018: Green Book
  • 2017: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
  • 2016: La La Land
  • 2015: Room
  • 2014: The Imitation Game
  • 2013: 12 Years a Slave

Priset verkar tveklöst ge en ganska bra bild över vilka filmer som sticker ut från mängden — det bådar alltså gott för Jojo Rabbit!

Medverkande

I Jojo Rabbit ser vi Taika Waititi som Adolf Hitler, Scarlett Johansson som Rosie Betzler och Sam Rockwell som kapten Klenzendorf.

Filmen är regisserad av Taika Waititi själv, som även har skrivit manuset (som baserats på boken av Christine Leunens). Musiken komponeras av Michael Giacchino och Mihai Malaimare Jr. är filmfotograf.

Biopremiär

För Sveriges del finns inget premiärdatum spikat ännu, men det ryktas om att vi får nöjet att se Jojo Rabbit den 10 januari 2020.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln