Bekanta ansikten i Jurassic World 3

När den tredje Jurassic World-filmen närmar sig står det klart att både Sam Neill, Laura Dern och Jeff Goldblum återvänder till filmserien.

Även om de senaste filmerna i Jurassic Park-serien, Jurassic World och Jurassic World: Fallen Kingdom, inte var några mästerverk går det inte att förneka att de var stora kassakor, och återupplivade intresset för dinosauriefilmer runt om i världen.

I Jurassic World: Fallen Kingdom höjde många på ögonbrynen eftersom Jeff Goldblum kom tillbaka, men tyvärr fick han inte så mycket utrymme, så det kändes inte riktigt som att filmskaparna tog vara på potentialen.

Nu har det dock bekräftats att Goldblum får sällskap av både Sam Neill och Laura Dern från den ursprungliga filmen från 1993, Jurassic Park — så förhoppningsvis finns det också en vilja att knyta ihop säcken, och faktiskt göra något bra.

Handling

Det finns inga uppgifter om handlingen i den kommande filmen ännu, men utifrån skådespelarna som är castade hittills — däribland den unga flickan som spelade karaktären Maisie i Jurassic World: Fallen Kingdom, nämligen Isabella Sermon — fortsätter berättelsen precis efter den senaste filmen.

Med tanke på den bisarrt dåliga handlingen hoppas jag dock att de filat lite, lite extra på manuset den här gången...

Medverkande

Utöver de gamla bekanta ansiktena Laura Dern, Sam Neill och Jeff Goldblum i rollerna som Ellie Sattler, Alan Grant och Ian Malcolm kommer även Chris Pratt och Bryce Dallas Howard tillbaka som huvudrollerna Owen Grady och Claire Dearing.

Regissören till den första av de nya filmerna, Colin Trevorrow, återvänder efter att ha gett J.A. Bayona en chans med Jurassic World: Fallen Kingdom. Under tiden har Trevorrow gjort den fullkomliga floppen The Book of Henry, så jag vet inte hur jag känner om hans återkomst riktigt. Han skriver dessutom manuset till Jurassic World Dominion, tillsammans med Emily Carmichael.

Filmfotografen John Schwartzman, som gjort Jurassic World och en hel drös med andra storslagna äventyrsfilmer, återvänder även han, men någon kompositör har inte bekräftats ännu. Tidigare var detta Michael Giacchino, som fått skriva ny filmmusik till klassiska filmserier genom nyare upplagor, som Star Trek, Apornas planet: Striden och Spider-Man: Far From Home — och jag skulle inte få en chock om det visar sig bli han som får jobbet till slut.

Svensk biopremiär

För oss svenskar har Jurassic World Dominion en planerad biopremiär den 11 juni 2021.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln