Recension: Killing Eve (säsong 1)

Den berömda boken av Luke Jennings har blivit till serie, och Filmbladet har tittat på den första säsongen.

Handling

Eve Polastri är en kriminalare som får upp ögonen för en rad mord och misstänker att det är en seriemördare som går lös. Efter att hennes misstankar bekräftas påbörjas en katt- och råttalek mellan mördare och utredare, där båda känner till varandras existens och försöker vara ett steg före.

Omvandlingen av roman till serie har gjorts av Phoebe Waller-Bridge, som ligger bakom komediserien Crashing.

Skådespelare

Sandra Oh, som är mest känd från sjukhusdramat Grey's Anatomy, spelar huvudrollskaraktären Eve, och hennes ärkefiende Villanelle spelas av Jodie Comer, som visar sig vara världens sämsta skådespelare.

Utöver det ser vi Kim Bodnia (den danska polisen från Bron) som Villanelles ryska uppdragsgivare och ett helt gäng brittiska underrättelsetjänstemän som finns till förfogande (och som dör på löpande band).

Omdöme

Efter att ha börjat mycket lovande blir serien efter några avsnitt en otroligt tafatt historia som är uselt genomförd. Det är stundtals så pinsamt dåligt att man vill gömma sig bakom kudden.

Serieskaparna försöker på riktigt dra till med komik utan att någon som helst fingertoppskänsla från varken skådespelare eller manus, men värst av allt är det ändå när det ska vara som mest seriöst; de här ska vara världens bästa yrkesmördare, men vet ingenting om varken taktik eller vapen. Så himla märkligt.

Killing Eve räddas från det absoluta bottenbetyget för att konceptet i sig är ganska intressant. Hade det bara genomförts bra — och en viss skådespelerska bytts ut — hade det varit toppenbra.

Killing Eve finns att se på HBO Nordic.

Betyg

Killing Eve får betyget 2 av 10.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln