Trailer till Last Christmas

Även om det känns som att det är långt kvar till jul börjar det redan göras reklam för julfilmer — här är trailern till Last Christmas.

Innan Game of Thrones var det nog inte så många som kände till Emilia Clarke, men efter att karaktären Daenerys Targaryen gjorde storsuccé redan från början blev hon världskänd i rollen som drakdrottningen.

Nu är dock serien avslutad, och skådespelarna får därmed se sig om efter andra roller. Lite förvånad blev jag nog när jag såg att den här filmen annonserades, eftersom det känns lite för "lågt" för hennes karriär, men nu är det alltså dags för den första julfilmen med Emilia i huvudrollen.

Handling

Kate (Clarke) arbetar i en julaffär och är proffs på att ta dåliga beslut. En dag stöter hon på främlingen Tom (Golding) och de fattar snabbt tycke för varandra. Allt eftersom tiden går lär de känna varandra närmre, men Kate — som är van vid att livet inte är så här bra — känner att det kanske är för bra för att vara sant.

Medverkande

I huvudrollerna ser vi Emilia Clarke (Me Before You, Game of Thrones) som Kate och Henry Golding som Tom (Crazy Rich Asians, A Simple Favor), och i birollerna hittar vi exempelvis Michelle Yeoh (Sunshine) och Emma Thompson (Love Actually).

Filmen är regisserad av Paul Feig, som tidigare gjort A Simple Favor och Tjejresan, och manuset är skrivet av debuterande manusförfattaren Bryony Kimmings tillsammans med Emma Thompson (som alltså även medverkar i filmen).

Bakom filmmusiken står kompositören Theodore Shapiro och som filmfotograf hittar vi ingen mindre än John Schwartzman (Jurassic World, Saving Mr. Banks).

Trailer

Nu finns trailern till Last Christmas att se på YouTube, som ni hittar här nedanför:

Personligen tycker jag inte det här ser så där jättebra ut, tyvärr — jag hejar på Emilia och hoppas verkligen inte hennes karriär åker i diket efter Game of Thrones, så nog håller jag tummarna att filmen blir en succé. Att trailern inte riktigt talar för det hoppas jag är en tillfällighet...

Svensk biopremiär

Last Christmas har premiär på svenska biografer den 15 november 2019.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln