Se andra säsongen av Mindhunter

Berättelsen om FBI:s personlighetsforskning fortsätter i den andra säsongen av Mindhunter.

När Netflix-produktionen House of Cards bekräftades 2012 var det många som höjde på ögonbrynen när de såg att David Fincher var exekutiv producent till hela serien, och dessutom regissör till de första avsnitten.

Fincher har, som de flesta av er säkert redan känner till, en mängd toppenfilmer bakom sig — bland annat Fight Club, Seven, The Game och Gone Girl — och har historiskt varit någon man kan lita på vad gäller riktigt bra thrillers.

Han var dock inte förknippad med någon TV-serie tidigare, men efter att House of Cards minst sagt gjorde storsuccé (även om den sista säsongen floppade totalt) gavs direkt grönt ljus för nästa projekt; Mindhunter.

En ny syn på brottslingar

Serien Mindhunter handlar om att den amerikanska federala polismyndigheten, FBI, börjar forska i hur man kan profilera brottslingar, så kallad gärningsmannaprofilering, och på så sätt förstå och förebygga brotten i sig. Vi tittare får följa två FBI-agenter som träffar och intervjuar olika tyngre brottslingar i deras respektive fängelser, och sakta men säkert lär sig hur de ska bemöta fångarna för att få tag på den information de är ute efter.

Faktum är faktiskt att mycket av dagens kunskaper inom ämnet kommer från just FBI, så berättelsens "ursprung" är med andra ord sanningsenligt — och även brottslingarna själva är baserade på verkliga brottslingar.

Den andra säsongen handlar om att FBI-agenterna Ford (Groff) och Tench (McCallany) fortsätter sitt arbete att intervjua fångar, och en av huvudbrottslingarna är seriemördaren Charles Manson, så jag antar att säsongen kan bli riktigt spännande.

Precis som förra säsongen regisseras de första avsnitten av David Fincher själv.

Skådespelare

I huvudrollerna ser vi fortfarande Jonathan Groff i rollen som agent Holden Ford och Holt McCallany som hans partner Bill Tench.

Charles Manson spelas av Damon Herriman, som dessutom spelar samma rollkaraktär i Once Upon a Time in... Hollywood av Quentin Tarantino. Slump? Antagligen. Men en konstig sådan, oavsett...

I övriga biroller ser vi exempelvis Anna Torv, Lauren Glazier, Stacey Roca och Joe Tuttle.

Trailer

En trailer till den andra säsongen av Mindhunter finns att se här:

Börja titta direkt

Den andra säsongen finns tillgänglig på Netflix i sin helhet, så för den som har lust är det bara att slänga sig framför soffan och börja titta.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln