Första trailer till Morbius

Nu har den nya filmen från svenska Hollywoodregissören Daniel Espinosa, vampyrfilmen Morbius, fått en första trailer.

I samma universum som Venom och de senaste filmerna om Spider-Man, Spider-Man: Homecoming och Spider-Man: Far From Home, kommer nu en film om vampyren Morbius från studioparet Sony och Marvel.

Handling

I Morbius har Dr. Michael Morbius fått en obotlig blodsjukdom som han vägrar ge upp hoppet att bota, och när allt annat hopp försvunnit tar han saken i egna händer för ett sista försök — som involverar fladdermöss och en grotta någonstans långt borta.

Föga förvånande leder detta till att han får superkrafter och börjar leva ut som en blodtörstig vampyr.

Medverkande

I huvudrollen ser vi Jared Leto som den dödssjuke Dr. Michael Morbius, Adria Arjona som Martine Bancroft, Jared Harris samt kameos från både J.K. Simmons (ryktas det om iallafall) och Michael Keaton (som är med i trailern och därmed bekräftad).

Regissör är som sagt Daniel Espinosa, som i sedvanlig ordning har med sig den svenska kompositören Jon Ekstrand ombord, samt sin tidigare filmfotograf Oliver Wood som gett oss The Equalizer 2 och Child 44.

Trailer

Produktionsbolaget Sony har lagt upp den första trailern på sin YouTube-kanal, som ni kan se här nedanför:

Ok. Trailers brukar inte vara direkt dåliga, men det här ser verkligen inte bra ut. Ingenting känns trovärdigt, allra minst Jared Leto, och varför Chernobyl-huvudrollsinnehavaren Jared Harris gick med på att vara med i den här sörjan är högst oklart.

Efter floppen med Espinosas science fiction-thriller Life, som verkade lovande med både Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds och Rebecca Ferguson i huvudrollerna, bådar det inte alls gott för den svenska regissören. Jag hoppas så klart att jag har fel och att filmen visar sig vara bra, men just nu är jag osäker.

Svensk premiär

Vampyrfilmen Morbius har svensk biopremiär den 31 juli 2020.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln