Edward Norton bakom nya Motherless Brooklyn

Dramathrillern Motherless Brooklyn har snart premiär på svenska biografer — här är en första titt på filmen från regissören och manusförfattaren Edward Norton.

Handling

Motherless Brooklyn handlar om Lionel Essrog (Norton), en privatdetektiv i 1950-talets New York som lider av Tourettes syndrom, vilket gör att inte många vill samarbeta med honom. Tillsammans med sin mentor Frank Minna (Willis) lyckas han dock vända sitt handikapp till en styrka.

Från Edward Norton

Något som får mig att se fram emot den här filmen lite extra är att det är Edward Norton som både skriver manus, producerar, regisserar och spelar huvudrollen i filmen. Det är dock inte den första filmen han regisserar — det gjorde han redan för 19 år sedan då han regisserade Tro, hopp, kärlek, som han även medverkade i, precis som den här.

Däremot är det första gången Norton skriver ett filmmanus, så det ska bli kul att se hur väl detta håller ihop. Manuset är baserat på boken med samma namn av författaren Jonathan Lethem.

Medverkande

I huvudrollerna ser vi som sagt Edward Norton som Lionel Essrog och Bruce Willis som Frank Minna, och utöver dem spelar även Gugu Mbatha-Raw och Willem Dafoe två betydande roller.

Manus och regi har vi redan gått igenom, men filmens musik skrivs inte av Edward Norton utan av Daniel Pemberton — kompositören från Spider-Man: Into the Spider-Verse och Molly's Game — och filmfotograf är Dick Pope, som arbetade med NortonIllusionisten, där han spelade huvudrollen mot Jessica Biel.

Trailer

Här nedanför hittar ni en trailer till Motherless Brooklyn:

Även om trailern var lite rörigt ihopklippt tycker jag Norton verkar göra en trovärdig roll som en Tourettesdrabbad privatdetektiv. Huruvida det är en bra film eller inte får vi helt enkelt se när den har haft premiär.

Svensk biopremiär

Motherless Brooklyn har premiär på svenska biografer den 1 november 2019.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Artikeln har två kommentarer:

  1. Maria
    Maria2 november 2019

    Filmen verkar inte ha haft premiär i Sverige 1 nov. Det går inte att hitta den på några svenska biografer, inte heller bland kommande filmer. Vet ni när den kommer till Sverige?

    • Björn Långström

      Det var distributörens tanke att den skulle ha premiär i Sverige 1 november, men tyvärr verkar ingen svensk biograf ha köpt in den för visning. I större länder som Storbritannien, Frankrike och Tyskland är det dock premiär i början av december som gäller så det är inte helt omöjligt att den kommer hit då också, men det ser ju inte jätteljust ut då den (som du redan noterat) inte ens finns listad bland kommande filmer någonstans.

Kommentera den här artikeln