Mulan direkt till Disney

Disney prövar nya vägar att få ut sina filmer till konsumenterna.

Den sedan i våras uppskjutna live action-versionen av Mulan kommer inte att gå upp på bio. Åtminstone inte i USA. Disney meddelar att istället för att vänta på att tillräckligt många biosalonger återöppnar för besökare så kommer storfilmen att släppas på deras strömningstjänst Disney+ i nästa månad.

Disney+ har på mindre än ett år redan lockat 60,5 miljoner prenumeranter - trots att det bara är tillgängligt i ett fåtal länder - så det är ingen liten skara människor som ändå har möjlighet att se Mulan när den släpps där. Det bör dock tilläggas att filmen inte ingår i prenumerationstjänsten; den kommer kosta $29.99. Rätt så mycket dyrare än en biobiljett, eller en blu-ray-film för den delen. Men då kan man å andra sidan trycka in hur många personer man vill i vardagsrummet att se på filmen.

Filmen kommer däremot att släppas på bio i de länder där man inte har tillgång till Disney+. I dagsläget är Sverige ett av de länder som saknar den tillgången, men från den 15 september är vi också med i matchen. Det är precis däromkring Disney tänkt släppa filmen, så exakt vad som då kommer att gälla för Sverige, om Mulan går upp på bio eller kommer direkt på Disney+, återstår att se.


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Artikeln har en kommentar:

  1. Magnus
    Magnus7 augusti 2020

    Jag tror det är ett misstag att göra så och jag hoppas att det kommer att märkas. Vem köper en film för 300 spänn för att se hemma?

Kommentera den här artikeln