Säsong 2 av Narcos: Mexico är här

De sanna historierna om de sydamerikanska kartellerna fortsätter med andra säsongen av Narcos: Mexico.

När Netflix-serien Narcos — där vi fick följa historien om den colombianska Medellínkartellen med en obehagligt övertygande Wagner Moura i rollen som dess hänsynslösa ledare, Pablo Escobar — hade premiär gjorde den stor succé världen över.

Serien var både verklighetstrogen och rå i sin porträttering av både kartellernas strider sinsemellan och DEA-agenternas jakt efter kartellernas ledare, och det mest intressanta är att poliserna sällan kan förlita sig på traditionella metoder, utan måste möta kartellernas våld för att ta sig in i dess innersta krets.

Utöver Moura i rollen som Escobar syntes även Pedro Pascal (The Mandalorian) och Boyd Holbrook (Logan - The Wolverine) som de agenter som jagade kartellen. Efter tre säsonger tog serien dock slut, men som tur var insåg Netflix succén och gjorde precis det som vi tittare ville; fortsatte jakten på kartellerna, men den här gången lite längre norrut — i Narcos: Mexico.

Medverkande

Diego Luna spelar huvudrollen som ledaren över Sinaloakartellen, Miguel Ángel Félix Gallardo, och den här gången är det Michael Peña (Ant-Man and The Wasp) som jagar honom. Precis som i Narcos finns en berättarröst som håller igång historien, och rösten i den första säsongen tillhör Scoot McNairy (Halt and Catch Fire), som nu är med som huvudroll i den andra säsongen.

Trailer

På Netflix YouTube-kanal finns trailern till Narcos: Mexico, och för enkelhetens skull kan ni se den direkt här nedanför:

Något som både Narcos: Mexico och Narcos verkligen har lyckats med är att behålla tittaren som på nålar över hela säsongerna, så jag hoppas verkligen att även den senaste säsongen visar samma kvalitéer som de tidigare.

Premiär

Den andra säsongen av Narcos: Mexico kan du se på Netflix från och med idag, den 13 februari 2020.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln