Netflix drar ner på kvalitén

Netflix sänker kvalitén på sina strömmar efter önskemål från EU.

I dessa coronatider med tiotusentals människor runtom i Europa som sitter hemma i olika nivåer av karantän (och underförstått streamar väldigt mycket film och serier för att fördriva tiden), plus ännu fler som jobbar eller pluggar hemifrån på grund av samma virus, så går internet på knäna. Kanske inte just i Sverige där näten faktiskt inte har några problem alls, men i andra länder ser det desto mörkare ut.

Med anledning av detta bad EU:s kommissionär för den inre marknaden, Thierry Breton, Netflix att sänka sin kvalité för att spara på bandbredden åt sånt som anses viktigare, som att jobba, plugga eller helt enkelt söka och få information om den pandemi som pågår.

Netflix har nu hörsammat det önskemålet och kommer i 30 dagar att sänka kvalitén på alla sina strömmar, vare sig det är SD, HD eller 4K.

Enligt Netflix är det bitraten som får stryka på foten. Så oavsett vilket abonnemang du har och vilken upplösning du väljer att titta på så kommer du få den begärda upplösningen, fast i lite sämre kvalité.

Enligt Netflix beräkningar har de genom förändringen gjort så att deras strömmar drar 25% mindre bandbredd än tidigare. Det är än så länge bara i Europa detta är infört, men andra områden kan få samma restriktioner om Netflix blir ombedda att införa det.

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln